Ukończyła dietetykę na Collegium Medicum Uniwersytetu Jagiellońskiego oraz biotechnologię ze specjalizacją analityka biotechnologiczna na Uniwersytecie Rolniczym. W ramach programu Erasmus studiowała na Universitat Politecnica de Valencia w Hiszpanii.
Praktykę zawodową zdobyła w laboratorium biologii molekularnej w Insituto de Conservacion y Mejora de la Agrodiversidad Valenciana, UPV w Hiszpanii.
Swoje badania ściśle wiąże z zainteresowaniami krażącymi wokół tematu komórek macierzystych i terapii z ich wykorzystaniem, dietetyki klinicznej oraz sportowej, a także bioinżynierii komórek. Interesuje się zdrowym stylem życia, który w pełni praktykuje na co dzień. Wśród uprawianych przez nią sportów dominuje bieganie, pływanie oraz jazda na nartach.
Swoją pasję do pracy badawaczej dzieli z zamiłowaniem do podrózy, zwierząt i tańca.
Wyślij do nas wiadomość