Opinie

  1. Proszę o zweryfikowanie informacji w artykule. Z nasion otrzymuje się tzw. mączkę karobową, która ma postać żółtawego lub białego proszku – i to jest ten zagęstnik (E410). Natomiast brązowy proszek – przypominający kakao powstaje w wyniku zmielenia STRĄKÓW (owocni). I rzeczywiście jest pyszny:)))

  2. Witam. Czy karob nie traci swoich wartości odżywczych w wysokiej temperaturze???

    1. wszystko traci

  3. zjadłem tego karoba i od razu zrobiłem boba więc pomaga na trawienie i pierdzenie

    1. Ha.ha. ha. Ale śmieszne.

  4. wlasciwie to jeszcze nie mam co opiniowac wpadlam tu przed chwila ….interesuje mnie korab …!! ponoc mozna piec torty , milo by bylo widziec opisy i zdjecia…pozdrawiam…

    1. Karob jako syrop spotkałam z 10 lat temu. Miał na etykiecie wypisane wszelkie wartości i przeznaczenia. Produkowany w Turcji. Sprzedawczyni polecała
      jako lekarstwo na dwunastnicę i refluks: Na noc dodawała łyżkę tego do surowego jogurtu i się wyleczyła. Teraz kupiłam w małym słoiczku w pewnym supersamie osiedlowym w Oliwie na Żabiance. Kedyś w restauracji jadłam pieczoną kaczkę polaną melasą Karobu. Bardzo smaczny.

    2. ..maly chochlik…interesuje mnie Karob….Carruba…;)

Napisz swoją opinię

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *