Ser żółty – rodzaje, skład. Jak zrobić ser żółty? Czy ser żółty jest zdrowy? Ser żółty to produkt goszczący praktycznie w każdym domu nie… Paulina Chrzan ponad miesiąc temu Więcej
Co to jest glicyna? Właściwości glicyny Glicyna jest najprostszym aminokwasem o najniższej masie cząsteczkowej. Jakie są… Jakub Wiącek ponad miesiąc temu Więcej
Mleko owcze – właściwości. Czy mleko owcze zawiera laktozę? Obecnie na rynku mamy do dyspozycji nie tylko mleko krowie,… Agnieszka Bernatowicz, dietetyk ponad miesiąc temu Więcej
Ser owczy – właściwości. Czy ser owczy jest zdrowy? Mleko owcze jest bogatym źródłem witamin oraz składników mineralnych niezbędnych… Magdalena Olejnik ponad miesiąc temu Więcej
Poznajmy właściwości zsiadłego mleka. Jak zrobić zsiadłe mleko i z czym je jeść? Nasze babcie stosowały pewne produkty przez lata. Jedne z nich… Paulina Chrzan ponad miesiąc temu Więcej
Lizyna – właściwości. Lizyna w pożywieniu Lizyna zaliczana jest do aminokwasów egzogennych. Odpowiada za prawidłowe funkcjonowanie… Magdalena Olejnik ponad miesiąc temu Więcej
Jogurt grecki – skład, właściwości, przepisy Jogurt typu greckiego zdobywa coraz większą popularność, a na rynku... Agnieszka Bernatowicz, dietetyk ponad miesiąc temu Więcej
Ser parmezan – właściwości, kalorie, cena. Czym zastąpić parmezan? W słonecznej Italii, w regionach: Parma, Emilia-Romania, Modena, Bolonia oraz... Dominika Guzik ponad miesiąc temu Więcej
Kwas mlekowy – właściwości. Bakterie kwasu mlekowego Kwas mlekowy jest wytwarzany przez nasz organizm w wyniku oddychania… Agnieszka Bernatowicz, dietetyk ponad miesiąc temu Więcej
Mleko skondensowane – skład, cena, przepisy. Jak zrobić mleko skondensowane? Zapewne każdy z nas kojarzy dzieciństwo ze smakiem wafli z… Monika Kubiś dietetyk kliniczny ponad miesiąc temu Więcej