Jak wybrać, jeść i przechowywać awokado? Przekąski z awokado Owoc awokado dostępny jest do kupienia przez cały rok. Można… Agnieszka Bernatowicz, dietetyk ponad miesiąc temu Więcej
Właściwości malin. Jak zachować maliny na zimę? Kupując warzywa i owoce zawsze warto kierować się ich sezonowością.… Agnieszka Bernatowicz, dietetyk ponad miesiąc temu Więcej
Jak powstaje jad kiełbasiany i jak go rozpoznać? Jad kiełbasiany, czyli toksyna botulinowa, wytwarzany jest przez bakterie w… Magdalena Olejnik ponad miesiąc temu Więcej
Kurki grzyby – właściwości. Kurki suszone, marynowane. Jak mrozić kurki? Grzyby kurki powszechnie występują w Polsce. Z pewnością większość osób… Jakub Wiącek ponad miesiąc temu Więcej
Pleśń na owocach. Jak przechowywać owoce? Pleśń – nieproszony gość w misce z owocami. Jak przechowywać… Paulina Żukowska ponad miesiąc temu Więcej
Mrożone owoce, warzywa, mięso – jak mrozić? Jak szybko rozmrozić mięso? Mrożenie produktów spożywczych jest świetnym sposobem przedłużania ich trwałości i… Karolina Ruszkiewicz ponad miesiąc temu Więcej
Jak sprawdzić czy jajko jest świeże? Jak przechowywać jajka? Jest kilka metod oceny świeżości jaj. Pierwszą jest sprawdzenie daty… Agnieszka Bernatowicz, dietetyk ponad miesiąc temu Więcej
Liofilizacja – żywność i owoce liofilizowane Liofilizowana żywność zaczęła wchodzić coraz śmielej do przemysłu spożywczego ciesząc… Paulina Chrzan ponad miesiąc temu Więcej
Na czym polega pasteryzacja? Jak pasteryzować słoiki? Większość z nas wie lub choć widział jak przygotować przetwory… Paulina Chrzan ponad miesiąc temu Więcej
Warzywa i owoce suszone – produkcja, zalety i wady Jedną z metod utrwalenia jarzyn i słodkich plonów jest suszenie.… Martyna Jaros ponad miesiąc temu Więcej