Opinie

  1. Od kąd pierwszy raz kupiłam go, zastanawiam się czy rzeczywiście jest zdrowszy od zwykłego cukru. Co prawda na pewno jest smaczniejszy dla mnie, ale nie wiem jaką wartość zdrowotną ma?

  2. http://www.ifrj.upm.edu.my/22%20(03)%202015/(7).pdf
    dla mnie wszystko jasne cukier kokosowy to taki sam shit co cukier trzcinowy palmowy itd, polecam wyniki badań, do których link znajduje się powyżej

  3. Witaminy i inne składniki mineralne w cukrze kokosowym, może i są troszeczkę wyższe niż w innych rodzajach cukrów ale są to ilości tak małe w stosunku do zapotrzebowania organizmu a sam cukier spożywany jest raczej w tak niewielkich ilościach, że nie ma to praktycznie ŻADNEGO znaczenia dla organizmu. Co do indeksu glikemicznego wyniki nowszych badań, wykazują że IG cukru kokosowego to nie 35 (indeks podany przez Instytut Żywienia Republiki Filipin(!) – kraju, który jest najważniejszym producentem tego cukru) a 54 czyli niewiele mniej od cukru białego (68). Amerykańskie Stowarzyszenie Diabetyków stwierdza, że nie cukier ten nie może być inaczej traktowany niż cukier biały.

  4. cukier kokosowy, właśnie wczoraj wypróbowałem po raz pierwszy. po prostu cudo. nie wiedziałem że zawiera tyle witamin i minerałów, dzięki za ten artykuł.

    1. Guzik prawda. To są sacharoza i fruktoza w ca 90% plus marketing. Nie dajcie się nabierać.
      Stewia

  5. przydałaby sie tabela kalorii z porównaniem innych cukrów

Napisz swoją opinię

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *