Samopsza – właściwości. Mąka z pszenicy samopszy Samopsza, podobnie jak płaskurka, przyczyniła się do rozwoju naszej cywilizacji....Paulina Żukowskaponad miesiąc temu Więcej
Płaskurka – właściwości. Mąka i otręby z płaskurki Płaskurka to odmiana dobrze znanego nam zboża – pszenicy i...Paulina Chrzanponad miesiąc temu Więcej
Właściwości czarnego ryżu. Jak gotować czarny ryż? Biały ryż jest najczęściej wybieranym gatunkiem ryżu, jednakże równie dużą...Martyna Jarosponad miesiąc temu Więcej
Zarodki pszenne – właściwości, cena, gdzie kupić, przepisy Zwiększa się asortyment produktów uważanych za cenne źródło makro- i...Agnieszka Bernatowicz, dietetykponad miesiąc temu Więcej
Płatki jęczmienne – właściwości, kalorie, indeks glikemiczny. Płatki jęczmienne a odchudzanie Śniadanie to jeden z najważniejszych posiłków w ciągu dnia. Bardzo…Justyna Parońponad miesiąc temu Więcej
Makaron ryżowy – skład, przepisy. Jak ugotować makaron ryżowy? Makaron ryżowy ma łagodny smak, dzięki czemu może stanowić idealną...Katarzyna Urbańskaponad miesiąc temu Więcej
Mąka ryżowa – cena, przepisy. Jak zrobić mąkę ryżową? Ile kosztuje mąka z ryżu? Do jakich potraw się nadaje?…Paulina Żukowskaponad miesiąc temu Więcej
Semolina – co to jest, właściwości. Makaron i mąka z semoliny Semolina jest surowcem służącym do przygotowania kasz oraz makaronów. Produkty…Paulina Chrzanponad miesiąc temu Więcej
Mąka gryczana – właściwości, indeks glikemiczny, przepisy. Czy mąka gryczana posiada gluten? Kasza gryczana to produkt doskonale znany każdemu z nas, który…Paulina Chrzanponad miesiąc temu Więcej
Kasza gryczana – niepalona czy prażona? Właściwości kaszy gryczanej i przepisy Kasza gryczana ponownie wraca do łask wszystkich, którzy dbają o…Justyna Parońponad miesiąc temu Więcej