Pasjonat aktywnego trybu życia oraz sportów siłowych, obecnie studiujący Technologię Żywności na Uniwersytecie Rolniczym w Krakowie. Ukończył kurs z zakresu trenera personalnego, odbywając praktyki w jednej z najlepszych krakowskich siłowni: Relax Body Club. Czynnie bierze udział w zawodach siłowych. Zdobył tytułu wicemistrza Akademickich Mistrzostw Małopolski w kat. 74 kg w 2014 roku oraz Najsilniejszego Studenta Uniwersytetu Rolniczego roku 2015.
Chętnie dzieli się doświadczeniem i wiedzą nabytą przez lata treningów. Zna podstawy fizjologii oraz mechaniki ludzkiego organizmu. Dzięki nabytej wiedzy pomaga innym zwiększać wydolność i mobilność ciała.
Nieustannie pogłębia swoją wiedzę w zakresie trenowania i budowy ciała, a także na tematy żywieniowe. Szczególnie interesuje się technologią przetwórstwa mięs oraz przetworów mięsnych, ich bezpieczeństwem, jakością oraz oddziaływaniem na organizm. Uwielbia ćwiczenia na świeżym powietrzu, szczególnie z elementami treningu TRX oraz street-workout.
W wolnych chwilach poświęca się swojej pasji – rysowaniu.