„Niech żywność będzie Twoim lekarstwem, a lekarstwo Twoją żywnością”.
- Hipokrates
Absolwentka kierunku dietetyka wydziału Lekarskiego Collegium Medicum oraz biotechnologii żywności na Uniwersytecie Rolniczym im. Hugona Kołłątaja w Krakowie. Wiedzę i doświadczenie zdobywała podczas praktyk studenckich w klinikach Szpitala Uniwersyteckiego, stażu i pracy w Oddziale Higieny Żywności Żywienia Przedmiotów Użytku i Kosmetyków w Powiatowej Stacji Sanitarno-Epidemiologicznej w Krakowie. Stale poszerza swoją wiedzę poprzez udział w konferencjach naukowych oraz szkoleniach specjalistycznych. Pasjonatka sztuki kulinarnej i ziołolecznictwa. Jako zwolenniczka teorii Hipokratesa, wierzy, iż to właśnie w pożywieniu znajduje się złoty środek niezbędny w profilaktyce i leczeniu różnych schorzeń. Prywatnie mama Aleksandra, z którym na co dzień odkrywa nowe smaki, kształtując zdrowe nawyki żywieniowe małego urwisa.
Wyślij do nas wiadomość