Psychodietetyk i żywieniowiec z wykształcenia i zamiłowania. Absolwentka Uniwersytetu Rolniczego w Krakowie, gdzie uzyskała tytuł mgr inż. Technologii Żywności na specjalności Żywienie Człowieka z Dietetyką. Oprócz tego ukończyła studia podyplomowe na kierunku Psychodietetyka z elementami neurobiologii. Ciągle poszerza swoją wiedzę i zainteresowania biorąc udział w różnych szkoleniach i konferencjach, m.in.:
Psychologiczne aspekty odżywiania w anoreksji i bulimii (CTZO)
Kompulsywne objadanie się, nadwaga i otyłość – praca z pacjentem (CTZO)
Kurs psychodietetyki (Instytut Dietetyki i Promocji Zdrowia)
Diet coaching (eMBe)
Żywienie – zdrowie i choroby (Wrocławskie Centrum Kongresowe)
Żywienie w chorobach tarczycy (Instytut Psychodietetyki)
Szkolenie z zakresu żywienia kobiet w ciąży i małych dzieci (Nutricenter)
Zaburzenia jedzenia u dzieci (CTZO)
Posiada doświadczenie w pracy z pacjentem indywidualnym, gdzie skupia się na podtrzymaniu motywacji przy zmianie nawyków żywieniowych oraz żywieniu zbiorowym, gdzie stara się urozmaicać jadłospisy zgodnie z aktualnymi zaleceniami i sezonowością.