article
Nieświadomie skazujemy się na nadciśnienie
Jak się okazuje, redukując ilość soli w naszej diecie jesteśmy…
Kolagen – właściwości, rodzaje, źródła i zastosowanie
W jakich produktach znajdziemy naturalny kolagen, który pozwoli nam cieszyć…
Co zabrać na trening? Krótki poradnik pakowania torby treningowej
Decyzja podjęta – idziemy na trening! Zanim jednak dziarskim krokiem…
Buraki – skład, właściwości i ich wpływ na wyniki sportowe
Te niepozorne bulwy o ciemnoczerwonym kolorze mogą wpłynąć na poprawę…
Prawidłowa relacja lekarz-pacjent wpływa na sukces terapii
Z przeprowadzonych badań dotyczących przebiegu terapii osób dotkniętych przewlekłą obturacyjną…
Diety cud, czyli skutki „szybkiego odchudzania”
Schudnąć można na wiele sposobów, ale czy naprawdę warto?
Fluor – właściwości i toksyczne działanie
Fluor jest jednym z nielicznych składników mineralnych, których granicę bezpiecznego…
Droga przez mąkę, czyli o rzadko używanych rodzajach mąk i ich zastosowaniu
Jakiej mąki używacie w swojej kuchni? W artykule znajdziecie porady,…
Piwo – podział, gatunki i etapy produkcji
W polskiej historii o piwie po raz pierwszy wspomina się…
Pij zieloną herbatę a nie zapomnisz!
Badania przeprowadzone na Uniwersytecie w Bazylei wykazały pozytywne oddziaływanie zielonej…