Niezdrowe jedzenie
Zastosowanie i szkodliwość kwasu fosforowego
                        Kwas fosforowy, głównie kojarzony jest z napojami typu cola. Wykorzystywany…                    
                    
                    
                Skutki nadmiernego jedzenia słodyczy. Czym zastąpić słodycze?
                        Na półkach sklepowych kuszą nas kolorami, różnorodnością smaków, ciekawymi opakowaniami...                    
                    
                    
                Astaksantyna – właściwości i występowanie. Skutki uboczne stosowania astaksantyny
                        Astaksantyna jest jednym z barwników karotenoidowych. Oprócz nieco skomplikowanej nazwy…                    
                    
                    
                Co to jest GMO? Zagrożenia i zalety roślin modyfikowanych genetycznie
                        GMO – wady i zalety, czy spożywanie żywności genetycznie modyfikowanej…                    
                    
                    
                Azotyn sodu w żywności – szkodliwość
                        W większości składów produktów mięsnych konserwowanych czy wędzonych możemy znaleźć…                    
                    
                    
                Dodatki do żywności – naturalne i chemiczne. Szkodliwość dodatków do żywności
                        Większość produktów spożywczych w swoim składzie zawiera od kilku do…                    
                    
                    
                Substancje rakotwórcze – dieta zwiększająca ryzyko nowotworu
                        Jak wygląda dieta zmniejszająca ryzyko zachorowania na raka? Poznaj najważniejsze…                    
                    
                    
                Glutaminian sodu – co to jest, występowanie, szkodliwość
                        Glutaminian sodu jest substancją powszechnie występującą w wielu produktach żywnościowych.…                    
                    
                    
                Aromaty spożywcze – rodzaje, zastosowanie, wpływ na zdrowie
                        Producenci poszukują wciąż nowych metod oraz środków, aby uatrakcyjnić produkty…                    
                    
                    
                Kwas fitynowy – działanie nieporządane, źródła
                        Kwas fitynowy to ciemna strona ciemnego pieczywa. Ziarna zbóż, choć…                    
                    
                    
                 
								 
             
                     
             
             
                         
                         
                         
                         
                         
                         
                         
                         
                        