Odżywianie
Sok z dzikiej róży – właściwości lecznicze, przepis
Dzika róża to krzew występujący pospolicie na terytorium całej Polski.…
Zepsute mięso – jak rozpoznać, zagrożenia. Czy zamrożone mięso może się zepsuć?
Zapewne niektórym z was, zdarzyło się kiedyś włożyć na sam…
Mak – rodzaje, właściwości, przechowywanie, przygotowanie oraz zastosowanie
Mak należy do roślin oleistych z rodziny makowatych i występuje…
Czosnek może szkodzić – poznajmy skutki uboczne jego spożywania
Czosnek kojarzy się ze skutecznym, a przede wszystkim naturalnym środkiem…
Soczewica czerwona – właściwości, przepisy. Jak gotować soczewicę czerwoną?
Spośród roślin strączkowych, oprócz grochu, fasoli czy soi, warto sięgać…
Grzane piwo – na przeziębienie. Jak zrobić grzane piwo?
Wielu smakoszy piwa podkreśla jego lecznicze i zdrowotne właściwości. Czy…
Przetwory z pigwy – sok, nalewka, dżem, syrop. Pigwa do herbaty
Pigwa to krzew, który jest uprawiany głównie jako roślina ozdobna,...
Zbilansowana dieta – prawidłowe proporcje węglowodanów, białka i tłuszczów
Nie tylko ilość, ale również składniki diety mają ogromne znaczenie.
Lekkie grillowanie – jak przygotować dania z grilla?
Lekkie dania z grilla to doskonały sposób na cieszenie się...
Czy ziemniaki rzeczywiście tuczą? Ile mają kalorii?
Jemy je na co dzień. Gotowane, pieczone, smażone, w mundurkach…