article
Jęczmienna, orkiszowa, żołędziowa i z cykorii, czyli rodzaje kawy bezkofeinowej
Dla osób z nietolerancją, dzieci oraz kobiet w ciąży, a…
Toksyczny związek – jak go rozpoznać?
Myśląc o toksycznych związkach od razu nasuwają się obrazy patologicznych…
Kiełki – rodzaje, zastosowanie, wartości odżywcze i zalety ich spożywania
Te bardzo młode stadia rozwoju roślin są magazynem ogromnej ilości…
Nieorganiczna forma jodu – wpływ na organizm i jego źródła w żywności
Wiele osób cierpi na niedobór jodu. Warto dowiedzieć się, w…
Emocjonalny portret współczesnego człowieka
Dziś będzie o emocjach. Dlaczego? Ano dlatego, że wielu ludzi…
Kwas D-asparaginowy (DAA) a poziom testosteronu
O wysokim poziomie najważniejszego męskiego hormonu marzą nie tylko osoby…
Szczupły czy już chudy – kiedy szczupła sylwetka staje się niebezpieczna
Gdzie znajduje się granica pomiędzy atrakcyjną szczupłą sylwetką a chorobliwą…
Kobieta i hormony – diagnostyka zaburzeń
Odpowiednia diagnostyka zaburzeń hormonalnych to klucz do powstrzymania poważnych schorzeń.
5 sposobów na pozbycie się zmarszczek i zatrzymanie czasu
Chcesz być młoda dłużej i nie obawiać się swojego odbicia…
Kuchnia szwedzka – charakterystyka, tradycyjne dania, tradycje, przepisy
Kuchnia szwedzka uchodzi dziś za jedną z najzdrowszych na świecie.…