article
Mąka – zawartość węglowodanów, białek, tłuszczów, witamin i substancji mineralnych
Mąka otrzymywana jest z przemiału samego bielma lub całego ziarna.…
Sposoby na zjedzenie pełnowartościowego posiłku na mieście
Wystarczy bowiem zastosować się do kilku poniższych wskazówek, by nie…
Geny winne podatności na otyłość!
Geny wpływają na każdy aspekt ludzkiej fizjologii, rozwoju i adaptacji.…
10 zastosowań oleju kokosowego – przydatny nie tylko w kuchni
Zapewne już wielokrotnie mieliście okazję przekonać się o cudownych właściwościach…
Żywienie sportowców – wpływ indeksu glikemicznego na wydolność tlenową
W sporcie wytrzymałościowym przeważa energetyka tlenowa, a głównym substratem dla…
Kapusta czerwona – właściwości, wartości odżywcze i zastosowanie
Kapusta jako królowa warzyw jest nie tylko zdrowa i pełna…
Dieta młodości – zasady, zalecane produkty
Odpowiedni dobór produktów spożywczych potrafi opóźniać proces starzenia i przedłużać…
Czerwone mięso wcale nie takie złe, jak go malują dietetycy
Szwedzcy naukowcy postanowili zbadać wpływ czerwonego mięsa na zdrowie. Przetworzone,…
Suszone śliwki – wartości odżywcze, działanie, rodzaje oraz przechowywanie
Śliwka to jeden z najczęściej spotykanych drzew w polskich sadach.…
10 zasad mądrego wykorzystywania tłuszczów w diecie
Używaj tłuszczów mądrze i wspieraj swoje zdrowie.