article
Wafle ryżowe – produkcja, wartości odżywcze, zalety oraz wady
Wafle ryżowe to synonim zdrowej przekąski, dobry element zbilansowanej diety…
Intermittent fasting (IF) – zasady, zalety i wady
Osoby praktykujące „okresowe głodówki”, zazwyczaj mają mniej czasu na jedzenie.…
Polifenole skuteczne w prewencji chorób układu krążenia
Naukowcy z projektu BACCHUS udowodnili, że polifenole są skutecznym środkiem…
Wzór na obliczenie indywidualnej glikemii daje nowe spojrzenie na otyłość
Naukowcy z Instytutu Nauki Weizmanna przeprowadzili badania, które wykazały bardzo…
Cheat meal sposobem na przyjemne odchudzanie
Nagła zmiana dotychczasowych nawyków żywieniowych dla większości osób staje się…
Crossfitowy słownik dla begginers’ów
Warto zapoznać się z crosffitowym slangiem. Tablica pełna nieznanych nazw,…
Obniżony nastrój i zespół napięcia przedmiesiączkowego przyczyną nadmiernego jedzenia
Niestety wraz z obniżonym nastrojem, brakiem chęci do podejmowania jakiejkolwiek…
Felinoterapia – charakterystyka oraz wady i zalety „leczenia kotem”
Nie znajdziemy tej usługi w zbyt wielu ofertach przychodni, a…
Mąka pszenna i żytnia – typy i możliwości ich wykorzystania
Stojąc przed sklepową półką pełną prostokątnych, papierowych paczuszek wypełnionych zmielonymi…
Kamica żółciowa – przyczyny, objawy, czynniki ryzyka oraz dietoterapia
Rozwój techniki oraz szeroka dostępność nieinwazyjnej ultrasonografii znacznie ułatwiły wykrywanie,…