Produkty spożywcze
Czosnek może szkodzić – poznajmy skutki uboczne jego spożywania
Czosnek kojarzy się ze skutecznym, a przede wszystkim naturalnym środkiem…
Soczewica czerwona – właściwości, przepisy. Jak gotować soczewicę czerwoną?
Spośród roślin strączkowych, oprócz grochu, fasoli czy soi, warto sięgać…
Grzane piwo – na przeziębienie. Jak zrobić grzane piwo?
Wielu smakoszy piwa podkreśla jego lecznicze i zdrowotne właściwości. Czy…
Przetwory z pigwy – sok, nalewka, dżem, syrop. Pigwa do herbaty
Pigwa to krzew, który jest uprawiany głównie jako roślina ozdobna,...
Czy ziemniaki rzeczywiście tuczą? Ile mają kalorii?
Jemy je na co dzień. Gotowane, pieczone, smażone, w mundurkach…
Ser żółty – rodzaje, skład. Jak zrobić ser żółty? Czy ser żółty jest zdrowy?
Ser żółty to produkt goszczący praktycznie w każdym domu nie…
Napój izotoniczny – czym jest?
Napoje izotoniczne znane są przede wszystkim sportowcom, ponieważ stanowią składnik...
Jak pandemia zmieniła nasze nawyki żywieniowe?
Pandemia zmieniła wiele w naszej codzienności. W tym nawyki żywieniowe....
Dlaczego zdrowe nawyki żywieniowe są ważne?
Jak to się dzieje, że niektórym osobom zdrowe odżywianie w...
Porzeczka – dlaczego warto spożywać porzeczki?
Ze względu na niepowtarzalny smak i właściwości odżywcze porzeczki cieszą...