Porady żywieniowe
Zbilansowana dieta – prawidłowe proporcje węglowodanów, białka i tłuszczów
Nie tylko ilość, ale również składniki diety mają ogromne znaczenie.
Nadmiar białka w diecie – objawy i skutki
W obecnych czasach coraz częściej słyszy się dodawaniu odżywek białkowych...
8 naturalnych źródeł magnezu!
Magnez jest jednym z najważniejszych jonów niezbędnych do prawidłowego funkcjonowania...
Kwasy omega-3, -6, -9, – na co pomagają i jak je dawkować?
Kwasy tłuszczowe z chemicznego punktu wiedzenia to kwasy monokarboksylowe, gdzie...
Fosfatydylocholina – efekty i skutki uboczne
Kwasy tłuszczowe występujące w pokarmach pełnią istotną rolę w organizmie...
10 produktów, które zawierają najwięcej cynku
Cynk jest jednym z wielu mikroelementów potrzebnych naszemu organizmowi do...
Zastosowanie chlorku magnezu – do picia, do kąpieli, na stawy
Chlorek magnezu (MgCl2) to sól magnezowa, która obficie występuje w...
Właściwości biotyny. Występowanie i efekty biotyny
W organizmie człowieka liczne substancje, takie jak witaminy czy składniki...
Zaburzenia elektrolitowe. Jak uzupełnić elektrolity domowym sposobem?
Zaburzenia elektrolitowe często powiązane są z odwodnieniem, na które szczególnie…
Co to jest glicyna? Właściwości glicyny
Glicyna jest najprostszym aminokwasem o najniższej masie cząsteczkowej. Jakie są…