Zdrowie
Nadmiar i niedobór serotoniny. Jak podnieść poziom serotoniny?
Kiedy po raz pierwszy na początku XX wieku wyizolowano serotoninę…
Kora dębu – właściwości, zastosowanie, nasiadówki z kory dębu. Na co kora dębu?
Dąb szypułkowy należy do drzew liściastych z rodziny bukowatych. Może…
Tran – na odporność, skórę, kości, serce
Tran… samo skojarzenie u wielu osób budzi szereg nieprzyjemnych wspomnień…
Szałwia na włosy, trądzik, gardło. Jak działa szałwia?
Wzmianki o liściach szałwii pojawiają się już u Hipokratesa i…
Kolagen na stawy – w tabletkach, w proszku czy do picia?
Problemy z bolącymi stawami to zmora nie tylko sportowców, ale…
Lecytyna sojowa – właściwości i funkcje. Jaka jest najlepsza lecytyna?
Lecytyna (fosfatydylocholina) to związek należący do grupy fosfolipidów otrzymywany najczęściej…
Rumianek w ciąży i dla noworodka. Na co stosować rumianek?
Etiologia słowa „rumianek” wywodzi się z dwóch języków: greckiego, w…
Cukrzyca ciążowa – objawy, przyczyny, zagrożenia. Co jeść przy cukrzycy ciążowej?
Ciąża to szczególny okres w życiu kobiety, kiedy musi szczególnie…
Zgaga w ciąży – domowe sposoby. Co na zgagę w ciąży?
Zgaga nie jest niebezpiecznym, ale mało przyjemnym schorzeniem, na które…
Anoreksja u dzieci – przyczyny, objawy. Jak leczyć anoreksję?
Zaburzenia odżywiania są chorobami o podłożu psychicznym, którym towarzyszy odbiegający…