Zdrowie
Kwas foliowy w ciąży – działanie i dawkowanie. Czy brać kwas foliowy przed ciążą?
Czas przed ciążą oraz w trakcie jej trwania to okres…
Hashimoto – wpływ witaminy D i glutenu. Co jeść przy Hashimoto?
Gdy wytworzą się przeciwciała, które zaczynają atakować własne komórki i…
Kolagen naturalny – na stawy, rozstępy, blizny, do twarzy. Gdzie znaleźć kolagen w jedzeniu?
Kolagen – popularny w świecie kosmetyki, nazywany też eliksirem młodości.…
Grypa żołądkowa – objawy, leczenie, dieta. Jak zapobiec grypie żołądkowej?
Prawie każdy z nas chociaż raz w życiu doświadczył incydentu…
Zespół jelita drażliwego – objawy, dieta. Co jeść przy zespole jelita drażliwego?
Zespół ten może dotyczyć nawet 20% mieszkańców krajów rozwiniętych, a…
Wpływ flory jelitowej na odporność organizmu
„Odporność pochodzi z brzucha”, choć to brzmiące nieco jak slogan…
Właściwości lecznicze kurkumy. Jak działa kurkuma?
W kuchni orientalnej znana doskonale jako przyprawa o charakterystycznym aromacie…
Olejek lawendowy w pielęgnacji twarzy i włosów. Jak zrobić olejek lawendowy?
Lawendą zachwycano się już w starożytności. Zarówno wyglądem, zapachem, jak…
Helicobacter pylori – test na zakażenie. Jak można zarazić się Helicobacter pylori?
Ponad 80% populacji polskiej jest nosicielami tej bakterii. Czy konieczne…
Spirulina – działanie, opinie. Lepsza spirulina w proszku czy tabletkach?
Mówiąc o spirulinie możemy mieć wątpliwości co do jej definicji.…