Zdrowie
Wzdęcia po roślinach strączkowych – jak ich uniknąć?
Już od najdawniejszych czasów znano i chętnie spożywano rośliny strączkowe.…
Zaburzenia odżywiania u dzieci – przyczyny, objawy
Zaburzenia odżywiania u niemowląt i dzieci są częstym zjawiskiem zgłaszanym…
Pluskwica groniasta – właściwości, działanie, preparaty, cena
Pluskwica groniasta to roślina, która może okazać się następcą hormonalnej…
Siarczyny – źródła, wpływ na zdrowie
Od dawien dawna właściwości konserwujące i przeciwutleniające siarczynów wykorzystywano zarówno…
Jeżówka (echinacea) – właściwości, leki, dla dzieci
Preparaty zawierające wyciąg z jeżówki są często polecane w okresach…
Makrosomia płodu – przyczyny, konsekwencje, postępowanie
Porody dużych noworodków stają się obecnie problemem współczesnego położnictwa. Makrosomia…
Sorbinian potasu – źródła, szkodliwość
Brak czasu na codzienne przygotowywanie żywności oraz postęp technologiczny sprawił,…
Colostrum – właściwości, skutki uboczne, cena, opinie
Mleko matki stanowi idealny pokarm dla jej potomka, zapewniający wszystkie…
Badania krwi, które pomogą uniknąć chorób serca
Obecnie z powodu chorób układu krążenia w Polsce umiera około…
Patulina – niebezpieczna pleśń na owocach
Mechaniczne uszkodzenie owoców bądź warzyw może stanowić doskonałą drogę dla…