article
Na czym polega ziołolecznictwo? Czy leki ziołowe są skuteczne?
Po tysiącach lat stosowania w medycynie ziołolecznictwo znów wraca do…
Jakie działanie ma naparstnica. Czy naparstnica jest trująca?
Naparstnica i glikozydy jej pochodzenia towarzyszą współczesnej medycynie już od…
Uczulenie na czekoladę – objawy. Jak leczyć uczulenie na czekoladę?
Czekolada jest uwielbianym smakołykiem i dodatkiem do wielu deserów na…
Właściwości lecznicze kocimiętki. Działanie kocimiętki – odstrasza komary i kleszcze!
Kocimiętka najczęściej kojarzona jest z pseudonarkotycznym działaniem wobec kotów. Jak…
Kasza kukurydziana – właściwości, przepisy. Jak gotować kaszę kukurydzianą?
Kasza kukurydziana to produkt doskonale znany zwłaszcza w Ameryce, gdzie…
Poznajmy właściwości zsiadłego mleka. Jak zrobić zsiadłe mleko i z czym je jeść?
Nasze babcie stosowały pewne produkty przez lata. Jedne z nich…
Właściwości dziewanny. Kiedy stosować syrop i nalewkę z dziewanny?
Zioła od wieków były wykorzystywane do leczenia różnych schorzeń. Pierwsze…
Mąka z tapioki – właściwości, zastosowanie i przepisy
Mąka z tapioki jest wytwarzana z bulw manioku jadalnego (Manihot…
Co to jest agar-agar? Gdzie kupić, cena i przepisy z agar-agar
Bogaty w mikroelementy agar-agar jest popularny w szczególności wśród wegetarian.…
Sok z selera – właściwości. Jak zrobić sok z selera?
Seler jest warzywem bardzo dobrze znanym w Polsce. Uznawany jest…