article
Mąka kasztanowa – właściwości, cena, przepisy
Po mące z migdałów, nasion amarantusa czy ciecierzycy przyszedł czas…
Palenie w ciąży – skutki. Jak rzucić palenie w ciąży?
Palenie tytoniu znane jest w Europie już od XV wieku.…
Czarna malwa – właściwości. Czarna malwa na okres. Herbata z czarnej malwy
Czarna malwa to jeden z najczęściej stosowanych kwiatów jadalnych w…
Witaminy dla kobiet w ciąży – jakie przed a jakie w ciąży?
Prawidłowe przygotowanie się do ciąży, a także zdrowy styl życia…
Fosfatydylocholina – efekty i skutki uboczne
Kwasy tłuszczowe występujące w pokarmach pełnią istotną rolę w organizmie…
Sulforafan – działanie. Sulforafan a helicobacter pylori
Codzienna dieta człowieka, która obfituje w owoce i warzywa dostarcza…
Zapalenie przełyku – objawy, leczenie, dieta
Zapalenie przełyku może wystąpić na skutek szeregu czynników różnego pochodzenia.…
Kalmary – właściwości, cena. Jak przyrządzić kalmary?
Kalmary z pewnością niezbyt często pojawiają się na polskich stołach.…
Stopa cukrzycowa – objawy, leczenie. Domowe sposoby na stopę cukrzycową
Stopa cukrzycowa jest poważnym powikłaniem cukrzycy. W znacznym stopniu obniża…
Czubryca – skład, właściwości, zastosowanie
Czubryca na stałe przyjęła się w naszej kuchni, choć wywodzi…