article
Dekstroza – szkodliwość i skutki uboczne
Dekstroza jest inną nazwą dla powszechnie znanej glukozy. Jakie właściwości…
Dieta bez cukru – efekty. Co jeść na diecie bezcukrowej?
Jak wskazują dane statystyczne, coraz mniej Polaków przyjmuje cukier w…
Czym są garbniki? Garbniki w kosmetyce
Garbniki są jednymi z wielu substancji aktywnych występujących w roślinach.…
Właściwości kiełków lucerny. Hodowla kiełków lucerny
Kiełki nasion kwiatu lucerny przynoszą wiele korzyści zdrowotnych, charakteryzują się…
Garcinia gambogia – działanie i skutki uboczne
Obecnie istnieje co najmniej kilkanaście produktów zawierających kwas hydroksycytrynowy (HCA),…
Woda z imbirem – przepis. Co daje picie wody z imbirem na czczo?
Korzeń imbiru lekarskiego to nie tylko aromatyczna, ostra przyprawa. Zawiera…
Sok z rokitnika – właściwości, dawkowanie, przeciwwskazania. Jak zrobić sok z rokitnika?
Rokitnik zwyczajny (Hippophae rhamnoides) to liściasty i dwupienny krzew o…
Jak działa kumaryna? Zastosowanie kumaryny
Kumaryna to związek pochodzenia naturalnego, który został wykryty w ponad…
Co to jest tężnia solankowa? Cena i przeciwwskazania do stosowania tężni solankowej
Tężnia solankowa jest to drewniana konstrukcja zaopatrzona w pompę rozprowadzającą…
Co to jest molibden? Molibden w organizmie, niedobór
Molibden jest jednym z najrzadziej występujących pierwiastków na Ziemi. Odgrywa…