article
Maltitol – właściwości słodziku i szkodliwość
Postęp technologii żywności pozwala cieszyć się słodkim smakiem niemal bez…
Johimbina – działanie, efekty, skutki uboczne
Pewna substancja rodem z Afryki ma niezwykłe właściwości – to…
Zastosowanie nasion chia – przepisy. Nasiona chia dla dzieci
Nasiona chia coraz częściej pojawiają się na sklepowych półkach. Co...
Jak stosować czarnuszkę? Gdzie ją kupić i za ile?
Czarnuszka (Nigella sativa L.) to roślina o charakterystycznych, czarnych nasionach.…
Grypa żołądkowa w ciąży i przy karmieniu piersią. Ile trwa grypa żołądkowa?
Objawy grypy żołądkowej znane są każdemu z nas. Dodatkowo większość…
Naturalny peeling – kawowy, cukrowy, solny, migdałowy. Jak zrobić peeling?
Kosmetyki z drogeryjnych półek mają w swoim składzie różne substancje…
Węglowodany przed i po treningu. Podział węglowodanów
Wśród osób aktywnych fizycznie krąży wiele teorii dotyczących jednego z…
Czarnuszka – przeciwwskazania i skutki uboczne
Jakie są przeciwwskazania do stosowania czarnuszki? Skutki uboczne, które może…
Podwyższona amylaza – leczenie, dieta. Amylaza i lipaza a rak trzustki
O konieczności wykonywania regularnych badań profilaktycznych wie prawie każdy. Pozwalają…
Lizyna – właściwości. Lizyna w pożywieniu
Lizyna zaliczana jest do aminokwasów egzogennych. Odpowiada za prawidłowe funkcjonowanie…