article
Syrop z babki lancetowatej – właściwości, jak go zrobić?
Różnorodne rośliny używane są już od prehistorycznych czasów do leczenia,…
Wywar z liści laurowych – przeciwwskazania i skutki uboczne
O liściach laurowych słyszał chyba każdy. Znalazły one bowiem szerokie…
Mąka kokosowa – właściwości i zastosowanie. Fit przepisy z mąką kokosową
Co warto wiedzieć o mące kokosowej? Pomaga czy szkodzi? Sprawdź…
Sól kłodawska – skład, cena, gdzie kupić. Właściwości soli kłodawskiej
Kopalnia soli w Kłodawie powstała w 1949 roku. Kłodawski wysad…
Zatwardzenie – przyczyny i objawy. Domowe sposoby na zaparcia
Stres oraz dieta uboga w produkty o wysokiej zawartości błonnika…
Działanie i skutki uboczne palmy sabałowej. Co daje stosowanie palmy sabałowej na włosy?
Palma sabałowa znana jest od wieków w medycynie ludowej, gdyż…
Chitosan – właściwości i zastosowanie. Chitosan a odchudzanie
Otyłość i nadwaga oraz wynikające z nich konsekwencje zdrowotne są…
Jakie wartości odżywcze ma smalec z fasoli? Jak zrobić smalec z fasoli?
Lekki, ale sycący. Poza tym kremowy, pełen cennych składników odżywczych,…
Jak wzmocnić żyły – dieta. Domowe sposoby na żylaki i pajączki
Żylaki to, obok uczucia ciężkości nóg oraz obrzęków, jeden z…
Czym jest arsen? Jak usunąć arsen z organizmu?
W dzisiejszym artykule wyjaśnimy m.in., czym jest arsen, jaki wywiera…