article
Chitosan – właściwości i zastosowanie. Chitosan a odchudzanie
Otyłość i nadwaga oraz wynikające z nich konsekwencje zdrowotne są…
Jakie wartości odżywcze ma smalec z fasoli? Jak zrobić smalec z fasoli?
Lekki, ale sycący. Poza tym kremowy, pełen cennych składników odżywczych,…
Jak wzmocnić żyły – dieta. Domowe sposoby na żylaki i pajączki
Żylaki to, obok uczucia ciężkości nóg oraz obrzęków, jeden z…
Czym jest arsen? Jak usunąć arsen z organizmu?
W dzisiejszym artykule wyjaśnimy m.in., czym jest arsen, jaki wywiera…
Działanie i dawkowanie popularnej synefryny
Z uwagi na rosnącą popularność synferyny w poniższym artykule zebrane…
Sól bocheńska – skład, cena. Jakie jest zastosowanie soli bocheńskiej?
Sól bocheńska, pozyskiwana ze złóż solankowych w okolicy Bochni, bogata…
Olejek pichtowy – właściwości i przeciwwskazania. Zastosowanie olejku pichtowego
Olejek pichtowy jest jednym ze stosunkowo słabo znanych produktów. Bez…
Kiedy stosować okłady z kapusty? Okłady z kapusty na żylaki i opuchliznę
Większość z nas otrzymała wiedzę przekazywaną z pokolenia na pokolenie…
Syrop z buraka na kaszel. Jak zrobić syrop z buraka?
Syrop z buraka stanowi jedną z naturalnych kuracji stosowanych przez…
Pokrzywa indyjska – co to jest? Skutki uboczne forskoliny
Pokrzywa jest produktem bardzo popularnym i cenionym w naszym kraju…