article
Właściwości dziewanny. Kiedy stosować syrop i nalewkę z dziewanny?
Zioła od wieków były wykorzystywane do leczenia różnych schorzeń. Pierwsze…
Mąka z tapioki – właściwości, zastosowanie i przepisy
Mąka z tapioki jest wytwarzana z bulw manioku jadalnego (Manihot…
Co to jest agar-agar? Gdzie kupić, cena i przepisy z agar-agar
Bogaty w mikroelementy agar-agar jest popularny w szczególności wśród wegetarian.…
Sok z selera – właściwości. Jak zrobić sok z selera?
Seler jest warzywem bardzo dobrze znanym w Polsce. Uznawany jest…
Jakie właściwości ma sól z Morza Martwego? Czy sól z Morza Martwego pomaga na łuszczycę?
Sól z Morza Martwego, jako sposób na zwalczenie objawów łuszczycy.
Pasta tahini – właściwości, cena, gdzie kupić. Jak zrobić tahini i do czego je wykorzystać?
Pasta tahini może stanowić zarówno dodatek do wielu potraw, jak…
Masło kakaowe – właściwości, zastosowanie
Masło kakaowe raczej przywołuje przyjemne myśli – o słodkim smaku…
Kawa z masłem – efekty. Czy kawa z masłem wspomaga odchudzanie?
Kawa z masłem, inaczej bulletproof, doceniana jest przez wiele osób…
Ziele ruty – właściwości lecznicze i zastosowanie
Tradycyjne obyczaje ludowe nadały zielu ruty symbol czystości i dziewictwa.…
Jak złagodzić oparzenia słoneczne? Poznajmy domowe sposoby na oparzenia słoneczne!
Sezon letni rozpoczęty, a wraz z nim wzrasta ryzyko poparzeń…