article
Olejek z kiełków pszenicy – właściwości i zastosowanie w kosmetyce
W ostatnich czasach pojawiło się wiele tłuszczy roślinnych popularyzowanych w…
Mdłości i odbijanie po jedzeniu. Sposoby na mdłości
Mdłości i odbijanie po jedzeniu to dość często spotykane dolegliwości,…
Korzeń kudzu – przeciwwskazania i skutki uboczne
Dzięki zawartości silnych przeciwutleniaczy korzeń kudzu może m.in. pomóc w…
Zioła brahmi – jakie mają działanie? Jak stosować zioła brahmi?
Zioła brahmi ze względu na swoje właściwości i lecznicze działanie…
Ser owczy – właściwości. Czy ser owczy jest zdrowy?
Mleko owcze jest bogatym źródłem witamin oraz składników mineralnych niezbędnych…
Czerwone banany – właściwości. Jak jeść czerwone banany?
Banany to jedne z najczęściej spożywanych owoców na świecie. Zawierają…
Tyrozyna – działanie, dawkowanie, opinie
Nie budzi wątpliwości fakt, że organizm do prawidłowego i harmonijnego…
Pelargonia afrykańska – jakie są jej właściwości lecznicze? Pelargonia afrykańska dla dzieci
Pelargonia afrykańska jest rośliną wykorzystywaną coraz częściej w medycynie ludowej…
Niealkoholowe stłuszczenie wątroby – leczenie naturalne, zioła
Niealkoholowa stłuszczeniowa choroba wątroby dotyka aż 17–33% mieszkańców krajów rozwiniętych....
W czym jest kobalt? Uczulenie na kobalt
Kobalt należy do mikroelementów, których odpowiednia zawartość w organizmie spełnia…