article
Methylglyoxal (MGO) – prozdrowotny składnik miodów
Miód od dawna kojarzył się z produktem o szczególnie cennych…
Maltodekstryna – wpływ na zdrowie oraz zastosowanie
Jeśli interesujesz się składem recepturowym kupowanych produktów spożywczych, a czytanie…
Cholestaza – objawy, leczenie i dieta
Cholestazą nazywamy zastój żółci spowodowany jej nieprawidłową produkcją lub przepływem…
Wiesiołek – zastosowanie oraz właściwości lecznicze i kosmetyczne
Medycyna ludowa od wieków docenia dobrodziejstwo i właściwości lecznicze płynące…
Warzywa i owoce suszone – produkcja, zalety i wady
Jedną z metod utrwalenia jarzyn i słodkich plonów jest suszenie.…
Analiza pierwiastkowa włosa – interpretacja wyników
Ta metoda diagnostyczna wykazuje dużą wiarygodność i jest bardzo pomocna…
Jesienne przeziębienie – sposoby zapobiegania
Wraz z opadającymi jesiennymi liśćmi często spada również… nasza odporność.…
Gotu Kola – właściwości, zastosowanie i dawkowanie
Stosowana w Ayujrvedzie jako środek poprawiający funkcjonowanie mózgu, krążenie krwi,…
Mikroflora jelitowa – krótki przewodnik po bakteriach zamieszkujących nasze jelito
Mikroflora jelitowa, czyli ogół szczepów bakterii i grzybów zamieszkujących nasz…
Syrop z pokrzywy – działanie oraz przepis
Pokrzywa kojarzy nam się z nieprzyjemnymi, swędzącymi bąblami, które powstają…