article
Prawdziwy czy sztuczny – jak rozpoznać miód i nie dać się oszukać
Miód jest surowcem naturalnym wytwarzanym przez pszczoły Apis mellifica z…
N-acetylocysteina – niedoceniany suplement
N-acetylocysteina jest znana głównie ze swoich właściwości przeciwutleniających i mukolitycznych.…
Woda jako podstawowy składnik organizmu
Powszechnie wiadomo, że woda to składnik warunkujący życie i prawidłowe…
Wspomaganie dietetyczne w endometriozie
Endometrioza dotyczy nawet 15% kobiet w wieku rozrodczym. Złożona i…
GAC, czyli właściwości i zastosowanie owocu z rodziny dyniowatych
Owoc GAC – czyli Momordica cochinchinensis to tropikalna roślina, której…
Napoje i żywność jako główne źródło wody dla organizmu
Człowiek dla odpowiedniego nawodnienia organizmu wybiera płyny w postaci wody…
Boswellia serrata – nieznane remedium na stawy?
Boswellia serrata jest indyjską rośliną z powodzeniem stosowaną w lecznictwie...
Dieta best life – zasady, produkty i zastosowanie
„Dieta lepszego życia” autorstwa Boba Greene’a to składający się z…
Najlepsza obróbka mięsa zachowująca smak i wartości odżywcze
Jak ograniczyć straty składników odżywczych w mięsie podczas obróbki kulinarnej?
Rodzaje soli i ich właściwości – którą wybrać?
Powinniśmy spożywać nie więcej niż 5 g soli dziennie, ale…