article
GAC, czyli właściwości i zastosowanie owocu z rodziny dyniowatych
Owoc GAC – czyli Momordica cochinchinensis to tropikalna roślina, której…
Napoje i żywność jako główne źródło wody dla organizmu
Człowiek dla odpowiedniego nawodnienia organizmu wybiera płyny w postaci wody…
Boswellia serrata – nieznane remedium na stawy?
Boswellia serrata jest indyjską rośliną z powodzeniem stosowaną w lecznictwie...
Dieta best life – zasady, produkty i zastosowanie
„Dieta lepszego życia” autorstwa Boba Greene’a to składający się z…
Najlepsza obróbka mięsa zachowująca smak i wartości odżywcze
Jak ograniczyć straty składników odżywczych w mięsie podczas obróbki kulinarnej?
Rodzaje soli i ich właściwości – którą wybrać?
Powinniśmy spożywać nie więcej niż 5 g soli dziennie, ale…
Dieta IGpro – zasady, efekty, produkty
Dieta redukcyjna oparta na piramidzie żywienia oraz indeksie glikemicznym pozwoli…
Zalety i wady spożywania awokado
Zielony owoc, kształtem przypominający gruszkę, jest podstawą dla guacamole oraz…
Czystek w tabletkach – zastosowanie i dawkowanie
Producenci suplementów diety szybko wyszli na przeciw i poza konwencjonalną…
Obesitolog kontra dietetyk – zawody przyszłości?
Wobec przerażających danych statystycznych głosy ekspertów (m.in. członków Polskiego Towarzystwa…