article
Miód, czosnek, cytryna – na kaszel i przeziębienie
W okresie przeziębień częściej niż zwykle sięgamy po 3 znane…
Miód pitny – właściwości, rodzaje oraz przepis
Miód pitny to najstarszy napój alkoholowy w Europie środkowej oraz…
Dieta GAPS – założenia, etapy, produkty oraz przeciwwskazania
Zespół psychologiczno-jelitowy to określenie stosowane w kontekście różnych schorzeń psychicznych…
Miód rzepakowy – skład, właściwości i zastosowanie
Polska to jeden z krajów przodujących w pozyskiwaniu miodu. W…
Pierzga pszczela – właściwości, pozyskiwanie, dawkowanie i zastosowanie
Produkty wytwarzane przez pszczoły od dawna słyną z wysokiej wartości…
Egzema – objawy, przyczyny, leczenie i wspomaganie dietetyczne
Atopowe zapalenie skóry, niegdyś zwane egzemą to uciążliwe schorzenie, na…
Dieta specyficznych węglowodanów SCD – zasady, produkty oraz efekty
Słowo „dieta” najczęściej kojarzy się nam z dietą odchudzającą, której…
Olej z rokitnika – właściwości i zastosowanie
Rokitnik jest znany od lat jako źródło wielu cennych substancji.…
Anemia perniciosa, czyli objawy i leczenie niedokrwistości Addisona-Biermera
Wyróżniamy trzy główne przyczyny występowania anemii. Może rozwinąć się ona…
Akrylamid – występowanie w żywności, wpływ na zdrowie
Akrylamid jest stosowany w przemyśle, ale powstaje także w niektórych…