article
Gotu Kola – właściwości, zastosowanie i dawkowanie
Stosowana w Ayujrvedzie jako środek poprawiający funkcjonowanie mózgu, krążenie krwi,…
Mikroflora jelitowa – krótki przewodnik po bakteriach zamieszkujących nasze jelito
Mikroflora jelitowa, czyli ogół szczepów bakterii i grzybów zamieszkujących nasz…
Syrop z pokrzywy – działanie oraz przepis
Pokrzywa kojarzy nam się z nieprzyjemnymi, swędzącymi bąblami, które powstają…
Analiza pierwiastkowa włosa – dobra metoda diagnostyczna czy chwyt marketingowy?
Z pomocą ma wtedy przychodzić analiza pierwiastkowa włosa, która promowana…
Otręby pszenne, żytnie, owsiane, orkiszowe i gryczane – które wybrać?
Zbawienny wpływ na perystaltykę naszych jelit ma błonnik pokarmowy. Niestety…
Akulturacja i enkulturacja sposobu żywienia imigrantów
Coraz więcej osób podróżuje po świecie lub trwale zmienia miejsce…
Warzywa konserwowe – produkcja, zalety i wady
Słoneczne granulki kukurydzy, drobne zielone ziarenka groszku, konserwowane ogórki, kolorowe…
Kalettes – pochodzenie, właściwości i zastosowanie nowego warzywa
Wydawać by się mogło, że natura obdarowała nas całkiem pokaźną…
Probiotyki – czym są i w jakim celu się je stosuje?
Probiotyki cieszą się ostatnio coraz większą popularnością i z dnia…
Płukanie ust olejem kokosowym, czyli naturalna metoda higieny jamy ustnej
Okazuje się jednak, że istnieją alternatywne sposoby higieny jamy ustnej…