article
Smog – przyczyny, skutki, ochrona oraz wpływ na zdrowie
Katar, kaszel, zaczerwienione oczy – to mogą być skutki smogu.…
Kurkuma – właściwości, zastosowanie, do czego dodawać
Kurkuma jest rośliną z rodziny imbirowatych, uprawiana w Indiach oraz…
Mukowiscydoza – objawy, leczenie, dieta
Pomimo postępu medycyny mukowiscydoza wciąż pozostaje chorobą nieuleczalną, w której…
Sezam – rodzaje, właściwości, zastosowanie, przepisy
Wszyscy zapewne znają sezam, a szczególnie popularne sezamki – słodki,…
Roszponka – uprawa, właściwości, przepisy
Kozłek sałatka, rapontyka, rapunkuł, raszpaka – czyli o wszystkich obliczach…
Galangal – właściwości lecznicze, zastosowanie, przepisy
Zaskakująco rozległy jest potencjał terapeutyczny niektórych roślin. Jedną z nich…
Czarna rzepa – właściwości, zastosowanie na włosy, przepisy
Ma wyrazisty smak, mnóstwo witamin, jest popularna w medycynie, kosmetyce…
Biała rzepa – właściwości, zastosowanie, przepisy
Wyróżniamy rzepę czarną i białą. Obie cechuje wiele podobnych wartości…
Miód nostrzykowy – składniki, właściwości oraz zastosowanie
Miód nostrzykowy – mniej popularny niż inne miody, lecz również…
Zanieczyszczenia powietrza – filtry najlepsze do użytku domowego
Dużą część życia spędzamy w domu. Oprócz przytulnego wystroju pomieszczeń…