article
Nierafinowany olej palmowy – właściwości, skład i zastosowanie
Olej palmowy najczęściej spożywamy w formie bardzo oczyszczonej, czyli przetworzonego…
Salak – właściwości, wartości odżywcze i zastosowanie wężowego owocu
Niewielki owoc, którego miąższ pokryty jest twardą skórką wyglądającą jak…
Złote mleko, czyli właściwości zdrowotne napoju na bazie kurkumy
W dawnych czasach, królowie i damy dworu posiadały złote atrybuty…
Tamarillo – właściwości, wartości odżywcze i zastosowanie pomidora drzewiastego
W sklepach warzywno-owocowych możemy dostać coraz więcej egzotycznych produktów, sprowadzanych…
Trizer – spalacz, dieta, cena, opinie
Coraz wyższy wynik na wadze? Nadmiar kilogramów? Ten problem nie…
Miód lipowy – skład, właściwości i zastosowanie
Miód lipowy to bardzo cenna odmiana pszczelego produktu. Pozyskiwany jest…
Miód, czosnek, cytryna – na kaszel i przeziębienie
W okresie przeziębień częściej niż zwykle sięgamy po 3 znane…
Miód pitny – właściwości, rodzaje oraz przepis
Miód pitny to najstarszy napój alkoholowy w Europie środkowej oraz…
Dieta GAPS – założenia, etapy, produkty oraz przeciwwskazania
Zespół psychologiczno-jelitowy to określenie stosowane w kontekście różnych schorzeń psychicznych…
Miód rzepakowy – skład, właściwości i zastosowanie
Polska to jeden z krajów przodujących w pozyskiwaniu miodu. W…