article
Olej z rokitnika – właściwości i zastosowanie
Rokitnik jest znany od lat jako źródło wielu cennych substancji.…
Anemia perniciosa, czyli objawy i leczenie niedokrwistości Addisona-Biermera
Wyróżniamy trzy główne przyczyny występowania anemii. Może rozwinąć się ona…
Akrylamid – występowanie w żywności, wpływ na zdrowie
Akrylamid jest stosowany w przemyśle, ale powstaje także w niektórych…
Prawdziwy czy sztuczny – jak rozpoznać miód i nie dać się oszukać
Miód jest surowcem naturalnym wytwarzanym przez pszczoły Apis mellifica z…
N-acetylocysteina – niedoceniany suplement
N-acetylocysteina jest znana głównie ze swoich właściwości przeciwutleniających i mukolitycznych.…
Woda jako podstawowy składnik organizmu
Powszechnie wiadomo, że woda to składnik warunkujący życie i prawidłowe…
Wspomaganie dietetyczne w endometriozie
Endometrioza dotyczy nawet 15% kobiet w wieku rozrodczym. Złożona i…
GAC, czyli właściwości i zastosowanie owocu z rodziny dyniowatych
Owoc GAC – czyli Momordica cochinchinensis to tropikalna roślina, której…
Napoje i żywność jako główne źródło wody dla organizmu
Człowiek dla odpowiedniego nawodnienia organizmu wybiera płyny w postaci wody…
Boswellia serrata – nieznane remedium na stawy?
Boswellia serrata jest indyjską rośliną z powodzeniem stosowaną w lecznictwie...