article
Pierzga pszczela – właściwości, pozyskiwanie, dawkowanie i zastosowanie
Produkty wytwarzane przez pszczoły od dawna słyną z wysokiej wartości…
Egzema – objawy, przyczyny, leczenie i wspomaganie dietetyczne
Atopowe zapalenie skóry, niegdyś zwane egzemą to uciążliwe schorzenie, na…
Dieta specyficznych węglowodanów SCD – zasady, produkty oraz efekty
Słowo „dieta” najczęściej kojarzy się nam z dietą odchudzającą, której…
Olej z rokitnika – właściwości i zastosowanie
Rokitnik jest znany od lat jako źródło wielu cennych substancji.…
Anemia perniciosa, czyli objawy i leczenie niedokrwistości Addisona-Biermera
Wyróżniamy trzy główne przyczyny występowania anemii. Może rozwinąć się ona…
Akrylamid – występowanie w żywności, wpływ na zdrowie
Akrylamid jest stosowany w przemyśle, ale powstaje także w niektórych…
Prawdziwy czy sztuczny – jak rozpoznać miód i nie dać się oszukać
Miód jest surowcem naturalnym wytwarzanym przez pszczoły Apis mellifica z…
N-acetylocysteina – niedoceniany suplement
N-acetylocysteina jest znana głównie ze swoich właściwości przeciwutleniających i mukolitycznych.…
Woda jako podstawowy składnik organizmu
Powszechnie wiadomo, że woda to składnik warunkujący życie i prawidłowe…
Wspomaganie dietetyczne w endometriozie
Endometrioza dotyczy nawet 15% kobiet w wieku rozrodczym. Złożona i…