warzywa
Rzodkiewka to bardzo popularne w Polsce warzywo. Jej pojawienie się…
Znaczenie kolorów warzyw i owoców w codziennej diecie
Owoce i warzywa to niezbędny składnik codziennej diety. Poza walorami...
Jak przekonać dziecko do warzyw?
Tak, to w niektórych przypadkach może być nieco trudne. Jednak wystarczy zadbać o odpowiednie przygotowanie i podanie warzyw, a dziecko zje nawet brukselkę czy szpinak. Zastosuj cenne wskazówki i poznaj sekret jak przekonać własne dziecko do jedzenia warzyw.
5 pozytywnych dla urody właściwości papryki
Papryka nie tylko poprawia stan naszego zdrowia, ale także naszej…
Nowy gatunek brokułów „Beneforte” szybko obniży Twój cholesterol
Nowy gatunek brokułów „Beneforte” pozyskany naturalnymi metodami uprawy skutecznie i…
Makaron ryżowy z kurczakiem i warzywami
Makaron ryżowy to propozycja idealna dla smakoszy kuchni orientalnej. Jest…
Warzywa na zaparcia
Warzywa posiadają dużą ilość błonnika, który usprawnia pracę jelit. Przy zaparciach właściwość ta jest niezwykle ważna. Warto wówczas jeść marchewki, kapustę kiszoną, pomidory i szpinak.
Przepis na calzone z kurczakiem i warzywami
Calzone to doskonała propozycja dla osób lubiących dania „pizzo-podobne”.
Patison – właściwości, wartości odżywcze i zastosowanie warzywa o ciekawym kształcie
W naszym klimacie patison nie jest warzywem trudnym do uprawy,…
Zapiekanka z kaszą gryczaną i warzywami
Zapiekanka z kaszą gryczaną to pomysł na pełnowartościowy i zdrowy…
Warzywa a IG
Warzywa zawierają w większości węglowodany proste – glukozę, ale np. ziemniaki posiadają w swoim składzie skrobię zaliczaną do węglowodanów złożonych. Ich indeks glikemiczny zatem różni się w zależności od rodzaju. Przeczytaj artykuł o indeksie glikemicznym, alby dowiedzieć się więcej.
Świąteczny piernik z burakami
Zapewne wielu z Was zabiera się już za przygotowywanie świątecznych...
Zielona papryka – właściwości, wartości odżywcze, witaminy i przepis
Dzisiaj skupimy się na papryce zielonej, która stanowi doskonałe źródło…