warzywa
Aromatyczna, wyrazista, lekko słodka pasta kanapkowa z pieczonych warzyw, pasty…
Por i jego właściwości lecznicze, które Cię zaskoczą!
Do sałatek, sosów, zapiekanek, mięs - por idealnie pasuje do…
Jak przekonać dziecko do warzyw?
Tak, to w niektórych przypadkach może być nieco trudne. Jednak wystarczy zadbać o odpowiednie przygotowanie i podanie warzyw, a dziecko zje nawet brukselkę czy szpinak. Zastosuj cenne wskazówki i poznaj sekret jak przekonać własne dziecko do jedzenia warzyw.
Obieranie warzyw – wady, zalety i wpływ na wartości odżywcze
Warzywa i owoce są cennym źródłem witamin, składników mineralnych, substancji…
10 właściwości leczniczych cebuli, o których nie miałeś pojęcia!
Cebula jest tak prosta w uprawie, że spokojnie możemy zasadzić…
Rzodkiewka – idealna dla osób z anemią
Rzodkiewka to bardzo popularne w Polsce warzywo. Jej pojawienie się…
Warzywa na zaparcia
Warzywa posiadają dużą ilość błonnika, który usprawnia pracę jelit. Przy zaparciach właściwość ta jest niezwykle ważna. Warto wówczas jeść marchewki, kapustę kiszoną, pomidory i szpinak.
Znaczenie kolorów warzyw i owoców w codziennej diecie
Owoce i warzywa to niezbędny składnik codziennej diety. Poza walorami...
5 pozytywnych dla urody właściwości papryki
Papryka nie tylko poprawia stan naszego zdrowia, ale także naszej…
Nowy gatunek brokułów „Beneforte” szybko obniży Twój cholesterol
Nowy gatunek brokułów „Beneforte” pozyskany naturalnymi metodami uprawy skutecznie i…
Warzywa a IG
Warzywa zawierają w większości węglowodany proste – glukozę, ale np. ziemniaki posiadają w swoim składzie skrobię zaliczaną do węglowodanów złożonych. Ich indeks glikemiczny zatem różni się w zależności od rodzaju. Przeczytaj artykuł o indeksie glikemicznym, alby dowiedzieć się więcej.
Makaron ryżowy z kurczakiem i warzywami
Makaron ryżowy to propozycja idealna dla smakoszy kuchni orientalnej. Jest…
Przepis na calzone z kurczakiem i warzywami
Calzone to doskonała propozycja dla osób lubiących dania „pizzo-podobne”.