warzywa
Nowy gatunek brokułów „Beneforte” pozyskany naturalnymi metodami uprawy skutecznie i…
Makaron ryżowy z kurczakiem i warzywami
Makaron ryżowy to propozycja idealna dla smakoszy kuchni orientalnej. Jest…
Jak przekonać dziecko do warzyw?
Tak, to w niektórych przypadkach może być nieco trudne. Jednak wystarczy zadbać o odpowiednie przygotowanie i podanie warzyw, a dziecko zje nawet brukselkę czy szpinak. Zastosuj cenne wskazówki i poznaj sekret jak przekonać własne dziecko do jedzenia warzyw.
Dodaj gotowane jajko do sałatki a stanie się jeszcze zdrowsza
Dodając do swojej sałatki gotowane jajko Twój organizm wchłonie więcej…
Przepis na calzone z kurczakiem i warzywami
Calzone to doskonała propozycja dla osób lubiących dania „pizzo-podobne”.
Patison – właściwości, wartości odżywcze i zastosowanie warzywa o ciekawym kształcie
W naszym klimacie patison nie jest warzywem trudnym do uprawy,…
Warzywa na zaparcia
Warzywa posiadają dużą ilość błonnika, który usprawnia pracę jelit. Przy zaparciach właściwość ta jest niezwykle ważna. Warto wówczas jeść marchewki, kapustę kiszoną, pomidory i szpinak.
Zapiekanka z kaszą gryczaną i warzywami
Zapiekanka z kaszą gryczaną to pomysł na pełnowartościowy i zdrowy…
Świąteczny piernik z burakami
Zapewne wielu z Was zabiera się już za przygotowywanie świątecznych...
Fitosterole – działanie, występowanie i zastosowanie
Sterole roślinne ze względu na swoje zdrowotne właściwości są pożądane…
Warzywa a IG
Warzywa zawierają w większości węglowodany proste – glukozę, ale np. ziemniaki posiadają w swoim składzie skrobię zaliczaną do węglowodanów złożonych. Ich indeks glikemiczny zatem różni się w zależności od rodzaju. Przeczytaj artykuł o indeksie glikemicznym, alby dowiedzieć się więcej.
Natka pietruszki – właściwości, wartości odżywcze, przechowywanie i zastosowanie
Wszystkim znana, ale często niedoceniana i zapomniana w codziennej diecie.…
Zielona papryka – właściwości, wartości odżywcze, witaminy i przepis
Dzisiaj skupimy się na papryce zielonej, która stanowi doskonałe źródło…