Opinie
Twoja opinia jest ważna. Zarówno dla nas jak i innych osób korzystających z naszego serwisu.
Chcesz być na bieżąco?
Do sałatek, sosów, zapiekanek, mięs – por idealnie pasuje do wielu dań. Jest tak powszechnym w Polsce warzywem, że nawet nie zastanawiamy się nad jego wpływem na nasze zdrowie. Czas poznać lecznicze właściwości pora.
Por to powszechne warzywo w Polsce. Wykorzystujemy go do wielu potraw, a nadal nie zdajemy sobie sprawy z jego licznych właściwości leczniczych. Warto je poznać i wybierać pora świadomie! Wśród jego właściwości leczniczych można wymienić:
Na sam koniec polecamy parę przepisów z wykorzystaniem pora. Na zimniejsze dni idealnie sprawdzi się zupa z pora, która nie tylko rozgrzeje, ale także ochroni przed przeziębieniem. Pamiętając o zapotrzebowaniu na ryby polecamy dorsza w sosie porowym – pyszny i zdrowy obiad dla całej rodziny!
Warzywa i owoce są cennym źródłem witamin, składników mineralnych, substancji bioaktywnych i błonnika, a składniki te zgromadzone są w większości tuż lub wewnątrz skórki okrywającej tkanki roślinne. Ważna jest zatem odpowiedź na pytanie: czy warto obierać warzywa i owoce ze skórki? czytaj więcej
Twoja opinia jest ważna. Zarówno dla nas jak i innych osób korzystających z naszego serwisu.
Bądź na bieżąco, nie przegap okazji bycia zdrowym!