owoce
Kto ma ochotę na szybką w przygotowaniu, smaczną oraz pożywną…
Grejpfrut zielony, czerwony, biały – przeciwwskazania. Kiedy jeść grejpfruta rano czy wieczorem?
Grejpfruty to interesujące owoce, gdyż w smaku są bardziej goryczkowe…
Owoce – indeks glikemiczny
Najniższy indeks glikemiczny posiadają wiśnie i grejpfruty, a najwyższy mango czy morele. Ich duże zróżnicowane, pozwoli dobrać Ci odpowiednie owoce dla swojej diety.
Daktyle suszone – właściwości. Daktyle suszone a odchudzanie
Suszone daktyle są owocami zaliczanymi do bakalii, czyli produktów charakteryzujących…
Morwa biała – właściwości, zastosowanie. Herbata i sok z morwy białej
Drzewa morwy tradycyjnie uprawiane są głównie w Azji i Ameryce…
Kiwi – właściwości. Kiwi a cukrzyca, odchudzanie. Czy kiwi jest zdrowe?
Soczyście zielony okrągły owoc z zewnątrz otoczony cienką, brązową skórką…
Suszone owoce
W przypadku moreli, suszona wersja owoców posiada większą ilość magnezu czy wapnia. Suszone owoce dostarczają również dużej ilości węglowodanów, co w sytuacjach, kiedy potrzebujemy szybkiego zastrzyku energii, może okazać się bardzo pomocne.
Morwa biała – działanie, przeciwwskazania. Morwa biała w ciąży
Coraz częściej poszukuje się naturalnych składników, które będą wspomagać organizm...
Morwa biała – na odchudzanie, skutki uboczne. Jak stosować morwę białą?
Morwa biała jest spotykana zarówno w krajach azjatyckich, jak i…
Malwa – czarna, biała. Właściwości lecznicze malwy
Białe, żółte, różowe, czerwone, fioletowe, niekiedy czarne kwiaty Alcea rosea…
Owoce na zaparcia
W przypadku zaparcia, owoce na pewno przyniosą ulgę. Wszystko to z powodu zawartego w nich błonnika, który usprawni pracę jelit. Największą ilość błonnika znajdziecie w porzeczkach: czerwonych, czarnych, białych, awokado czy w malinach. Kiedy nie ma ich pod ręką zwykłe jabłka też okażą się świetnym wyborem.
Pigwa – odmiany, właściwości, przepisy. Jak jeść pigwę?
Żółte, twarde i cierpkie owoce pigwy – czy nadają się…
Daktyle – właściwości, syrop z daktyli. Czy daktyle są zdrowe?
Owoce palmy daktylowej, czyli tytułowe daktyle, są zasobnym źródłem składników…