Dietetyczne crumble

16 18 20

Nie macie pomysłu na pożywny i smaczny deser ? Polecam Wam dietetyczne crumble, czyli owoce zapiekane pod kruszonlą z płatków owsianych i wiórek kokosowych.

Składniki

Owoce leśne (jagody, maliny, porzeczki) – 400 g

Płatki owsiane 4 łyżki

Masło Extra 2 łyżki

Wiórki kokosowe 3 łyżki

Miód 2 łyżki

Sposób przygotowania:

W rondelku rozpuścić masło, dodać płatki owsiane, łyżkę miodu i wiórki koksowe, dokładnie wymieszać. W naczyniu żaroodpornym ułożyć owoce wymieszane z łyżką miodu, całość posypać przygotowaną wcześniej kruszonką. Zapiekać przez 15 minut w 160 stopniach.

Poznaj więcej przepisów na dietetyczne desery!

Oceń mnie
4.4/5. Oddano 13 głosy.
ponad miesiąc temu
Skomentuj Dodaj opinię