Zdrowie
Cukrzyca typu 2 – objawy, normy cukru we krwi. Co jeść przy cukrzycy?
Cukrzyca typu 2 – szybkie rozpoznanie, postępowanie w chorobie
Zioła na włosy – na wypadanie, na porost, na siwe. Wcierki do włosów
Każdy z nas chciałby mieć piękne, gęste, lśniące i zdrowe…
Macierzanka piaskowa – właściwości, zastosowanie
Macierzanka to roślina znana w medycynie ludowej od wieków. Możemy…
Fas (alkoholowy zespół płodowy) – objawy leczenie. Alkohol w ciąży
Ciąża to okres w życiu kobiety, kiedy w szczególny sposób…
Arnika – właściwości. Maść arnikowa i olej z arniki
Choć arnika od wielu lat znana jest jako zioło lecznicze,…
Barwniki – syntetyczne, naturalne. Jak zrobić barwnik spożywczy?
Nie od dziś wiadomo, że cechy organoleptyczne produktu determinują jego…
Liść laurowy – właściwości. Wywar z liści laurowych i jego skutki uboczne
Drzewo triumfu. Jego piękno i niezwykły aromat docenili Grecy i…
Olejek z drzewa herbacianego – właściwości, na trądzik, na paznokcie. Jak stosować?
Coraz większym zainteresowaniem cieszy się w Polsce fitoterapia, czyli dziedzina…
Hipoglikemia reaktywna – objawy, dieta
Podczas gdy stężenie glukozy w osoczu krwi spadnie poniżej normy…
Witamina B3 (PP, niacyna) – działanie, niedobór. W jakich produktach jest witamina B3?
Nie ulega wątpliwości, że kluczowa dla zdrowia człowieka jest odpowiednia…