article
Ksylitol – wady i zalety. Ksylitol z kukurydzy
Ksylitol jest słodzikiem coraz popularniejszym wśród Polaków. Zwykle ludzie decydują…
Beta-glukan – właściwości, skutki uboczne. Beta-glukan dla dzieci
W przetwórstwie spożywczym i jako składnik diety, który ma unikalne...
Spirulina na twarz i włosy, efekty. Jak stosować spirulinę?
Spirulina to alga, której popularność w ostatnim czasie wciąż rośnie.…
Ksylitol – indeks glikemiczny, dla cukrzyków. Ksylitol czy erytrol?
Czy zatem ksylitol stanowi dobry substytut klasycznego cukru? Czy jest…
Glukoza – norma, we krwi, w moczu. Podwyższona glukoza we krwi
Glukoza jest czynnikiem mówiącym wiele o naszym organizmie. Zarówno jej…
Co to jest kazeina i gdzie występuje? Kazeina po treningu
Czym zatem jest kazeina? Czy występuje tylko w postaci suplementu…
Jak wpaść i jak wyjść z anoreksji? Leczenie anoreksji
Szacuje się, że zachorowalność na anoreksję wśród kobiet między 15.…
Maślanka – właściwości, przepisy. Czy maślanka jest zdrowa?
Mleko oraz przetwory mleczne to niestety w diecie Polaków produkty…
Żółtko jaja – wartości odżywcze i właściwości lecznicze. Jak wykorzystać żółtka?
Żółtko jaja – właściwości, czy można je spożywać w nieograniczonej…
Kasza kuskus – właściwości, potrawy. Jak gotować kaszę kuskus?
Kasza kuskus jest częściej kupowaną kaszą przez osoby młode niż…