article
Insulinooporność – co jeść? Jadłospis i przepisy przy insulinooporności
Insulinooporność to zaburzenie, które w ostatnim czasie dotyczy coraz większej...
Mirakulina – właściwości, źródła. Tabletki z mirakuliną, cena
Mirakulina jest produktem stosunkowo mało znanym wśród Polaków. Ze względu…
Antyoksydanty – w żywności, tabletkach. Jadłospis diety antyoksydacyjnej
Antyoksydanty to związki dość dobrze znane wśród naszej społeczności jako...
Kiedy brać probiotyk i jak go stosować? Przedawkowanie probiotyku
Probiotykami określamy żywe drobnoustroje, które podawane w odpowiedniej ilości wywierają...
Dieta śródziemnomorska, jadłospis, przepisy, opinie
Wszystko zaczęło się od Ancela Keys’a, który zaobserwował, że zwyczaje...
Homogenizacja – mleka, serków. Przepisy z serka homogenizowanego
Homogenizacja jest procesem niezwykle powszechnym w obecnych czasach. Wiele osób…
Ksylitol – wady i zalety. Ksylitol z kukurydzy
Ksylitol jest słodzikiem coraz popularniejszym wśród Polaków. Zwykle ludzie decydują…
Beta-glukan – właściwości, skutki uboczne. Beta-glukan dla dzieci
W przetwórstwie spożywczym i jako składnik diety, który ma unikalne...
Spirulina na twarz i włosy, efekty. Jak stosować spirulinę?
Spirulina to alga, której popularność w ostatnim czasie wciąż rośnie.…
Ksylitol – indeks glikemiczny, dla cukrzyków. Ksylitol czy erytrol?
Czy zatem ksylitol stanowi dobry substytut klasycznego cukru? Czy jest…