article
Zatrucie pokarmowe – objawy, leczenie. Co jeść w czasie i po zatruciu pokarmowym?
Zatrucie pokarmowe to schorzenie powszechne, szczególnie wśród małych dzieci i…
Suszona żurawina – właściwości, kalorie, cena. Jak suszyć żurawinę?
Suszona żurawina jest powszechnie dostępna na sklepowych półkach, jednak nadal…
Erytrol – właściwości, szkodliwość, cena. Co wybrać erytrol czy ksylitol?
Gonitwa za odnalezieniem alternatywy dla cukru doprowadziła do rozpowszechnienia wielu…
Azotyn sodu w żywności – szkodliwość
W większości składów produktów mięsnych konserwowanych czy wędzonych możemy znaleźć…
Fosfor – nadmiar i niedobór. Produkty bogate w fosfor
Czy fosfor rzeczywiście jest niezbędny do prawidłowego funkcjonowania organizmu? Jakie…
Mleko w proszku – skład, przepisy. Mleko w proszku dla dzieci
Mleko w proszku to mleko krowie pozbawione wody w procesie…
Dieta zasadowa – przepisy. Co to jest pH?
Na przestrzeni ostatnich lat tematyka zakwaszenia organizmu budzi ogromne zainteresowanie…
Woda źródlana czy mineralna? Woda źródlana dla niemowląt
Różnica między wodą źródlaną a mineralną. Jaką wodę wybrać? Najlepsza…
Podstawowa, ponadpodstawowa, całkowita przemiana materii. Jak poprawić przemianę materii?
Metabolizm to wszystkie procesy w organizmie, dzięki którym jedzenie jest…
Kalarepa – właściwości, witaminy i indeks glikemiczny. Jak jeść kalarepę?
Kalarepa – czy warto ją spożywać? Jak jeść kalarepę? Indeks…