article
Błonnik witalny – skład i właściwości. Jak stosować błonnik witalny?
Wysoko przetworzona żywność charakteryzuje się niską zawartością błonnika pokarmowego oraz…
Tiamina – właściwości, niedobór. Źródła tiaminy
Tiamina, czyli witamina B1 zaliczana jest do kompleksu witamin z...
Choroba Gravesa-Basedowa – objawy, rokowania. Dieta przy chorobie Gravesa-Basedowa
Choroby tarczycy dotykają dużego grona osób w naszym kraju. Szacuje...
Żywienie dzieci w wieku przedszkolnym – śniadanie, obiad, kolacja. Jadłospis
Okres dzieciństwa jest czasem, kiedy kształtują się nawyki i zwyczaje…
Homocysteina – co to jest, normy, badanie, hiperhomocysteinemia. Jak obniżyć homocysteinę?
W zależności od tego, czy poprawnie przebiega w organizmie cykl…
Zespół poposiłkowy. Dieta po resekcji żołądka
Co to jest resekcja żołądka? Możliwe powikłania po resekcji, dieta.
Substancje rakotwórcze – dieta zwiększająca ryzyko nowotworu
Jak wygląda dieta zmniejszająca ryzyko zachorowania na raka? Poznaj najważniejsze…
Właściwości lecznicze imbiru. Imbir na odchudzanie
Właściwości zdrowotne imbiru, sposoby jego przygotowania. Imbir, jako przyprawa wspomagająca…
Niedobór i nadmiar jodu w organizmie. Jod w ciąży i dla dzieci
Jod to pierwiastek obecny w morskich rybach, kapuście czy szparagach,…
Korzeń lukrecji – działanie. Herbata z lukrecji
Lukrecja – właściwości, przepis na herbatę. Czym się różni lukrecja…