article
Zapalenie przełyku – objawy, leczenie, dieta
Zapalenie przełyku może wystąpić na skutek szeregu czynników różnego pochodzenia.…
Kalmary – właściwości, cena. Jak przyrządzić kalmary?
Kalmary z pewnością niezbyt często pojawiają się na polskich stołach.…
Stopa cukrzycowa – objawy, leczenie. Domowe sposoby na stopę cukrzycową
Stopa cukrzycowa jest poważnym powikłaniem cukrzycy. W znacznym stopniu obniża…
Czubryca – skład, właściwości, zastosowanie
Czubryca na stałe przyjęła się w naszej kuchni, choć wywodzi…
Sarkoidoza – objawy, leczenie, dieta
Sarkoidoza to choroba doskonale znana wszystkim sympatykom słynnego serialu „Dr.…
Mąka z ciecierzycy – właściwości, cena, przepisy
Kilka lat temu w sklepie dostępne były tylko mąki pszenne,…
Zalecenia dietetyczne przy zwyrodnieniu stawów
Rosnący odsetek osób cierpiących na otyłość, a także słaba dieta...
Karczochy – właściwości, przeciwwskazania. Jak przygotować karczochy?
Wraz z przyjściem wiosny pojawiają się świeże i sezonowe warzywa.…
Jabłczan kreatyny – dawkowanie, efekty, opinie
Sportowiec chcący dostarczyć organizmowi w sposób naturalny odpowiednią dawkę kreatyny,…
Histydyna – działanie i zastosowanie
Histydyna to aminokwas niezwykle często wchodzący w skład suplementów czy…