article
Nasiona chia na odchudzanie. Jak je stosować? Efekty
Nasiona chia pozyskiwane są z szałwii hiszpańskiej, rosnącej w Meksyku…
Ser halloumi – skład, właściwości, gdzie kupić, cena, przepisy
Ser halloumi odznacza się wysoką zawartością składników mineralnych oraz witamin…
Ocet ryżowy – właściwości. Jak go zrobić? Czym zastąpić ocet ryżowy?
Ocet ryżowy wykorzystywany jest nie tylko do sushi, ale również…
Przedawkowanie magnezu – objawy, skutki
Nadmiar magnezu w naszym organizmie nazywany jest inaczej hipermagnezemią. Przedawkowanie…
Zakwas z buraków – właściwości, przepis, do picia. Co zrobić z zakwasu z buraków?
Kiszenie jest jedną z najzdrowszych metod zabezpieczania żywności przed zepsuciem....
Choroba wieńcowa – leczenie naturalne, dieta
Choroba wieńcowa jest schorzeniem układu krążenia, które objawia się charakterystycznym…
Zastosowanie facelii błękitnej. Nasiona Facelii
Facelia błękitna – nasiona i jej zastosowanie.
Zespół HELLP – przyczyny, objawy, leczenie
Nadciśnienie tętnicze występuje u około 5–10% kobiet w ciąży i…
Sok z karczocha – właściwości, dawkowanie, skutki uboczne. Sok z karczocha na odchudzanie
Karczoch zwyczajny (łac. Cynara scolymus L.) jest rośliną o prozdrowotnych…
Dieta przy nadżerce żołądka – jadłospis i przepisy
Nadżerka żołądka – dowiedz się, jak powstaje i jak sobie…