article
Asafetyda, smrodzieniec, czarcie łajno – właściwości lecznicze niezwykłej przyprawy
Niegdyś znana i powszechnie stosowana jako surowiec apteczny, dziś nieco…
Właściwości szałwii hiszpańskiej. Jak stosować szałwię hiszpańską?
Od kilku dobrych lat nasiona chia cieszą się ogromną popularnością.…
Gorzknik kanadyjski – działanie i skutki uboczne
Gorzknik kanadyjski jest bardzo charakterystyczną dla swej rodziny rośliną. Jakie…
Trądzik w ciąży. Co na trądzik w ciąży?
W wyniku zmian hormonalnych zachodzących podczas ciąży zmienia się cera…
Frytki i chipsy z cukinii, czyli fit przekąski z cukinii
Zielona lub żółta, delikatna w smaku cukinia jest niskokalorycznym warzywem,...
Kolagenoza – objawy. Dieta przy kolagenozie
Białka kolagenowe należą do najważniejszych dla ludzkiego organizmu białek. Jakie…
Retinol – działanie. Retinol na trądzik
Retinol należy do grupy barwników organicznych – karotenoidów. Czym jest…
Fenyloalanina – działanie i występowanie
Aminokwasy stanowią grupę związków niezwykle istotnych biologicznie, wchodzą bowiem w…
Amla (agrest indyjski) – właściwości odchudzające
Agrest jest rośliną, którą zna każdy z nas, np. z…
Ryba sandacz – właściwości, przepisy. Jak przyrządzić sandacza?
Sandacz – czym się charakteryzuje, jak go spożywać? Przepisy z…