article
Retinol – działanie. Retinol na trądzik
Retinol należy do grupy barwników organicznych – karotenoidów. Czym jest…
Fenyloalanina – działanie i występowanie
Aminokwasy stanowią grupę związków niezwykle istotnych biologicznie, wchodzą bowiem w…
Amla (agrest indyjski) – właściwości odchudzające
Agrest jest rośliną, którą zna każdy z nas, np. z…
Ryba sandacz – właściwości, przepisy. Jak przyrządzić sandacza?
Sandacz – czym się charakteryzuje, jak go spożywać? Przepisy z…
Grzyby Maitake – właściwości i przepisy
Grzyby Maitake są od lat doceniane przede wszystkim ze względów…
Olej konopny – właściwości, zastosowanie. Jak stosować olej konopny?
Konopia siewna, inaczej zwana włóknistą (Cannabis sativa . var. Sativa),…
Solanina – niebezpieczna substancja w ziemniakach. Zatrucie solaniną
Ziemniaki przygotowywane w postaci gotowanej, faszerowanej, puree, pieczonej czy smażonej,…
Piwo bezalkoholowe. Czy w ciąży i przy karmieniu piersią można pić piwo bezalkoholowe?
Piwo alkoholowe to znany wszystkim napój, który chętnie popijamy latem…
Problemy psychologiczne przy odchudzaniu. Jak przygotować się do odchudzania?
Jak to się dzieje, że jedni z dnia na dzień…
Cukrzyca typu II – powikłania. Jak zapobiegać cukrzycy?
W ostatnich latach obserwuje się przerażający wzrost zachorowania na wiele…