article
Zastosowanie i szkodliwość kwasu fosforowego
Kwas fosforowy, głównie kojarzony jest z napojami typu cola. Wykorzystywany…
Całkowita przemiana materii a odchudzanie. Poznaj wzór na CPM
Redukcja masy ciała jest wręcz niemożliwa bez odpowiedniej diety oraz…
5 naturalnych probiotyków, które możesz przygotować w domu
Ludzie już od czasów starożytnych zajmowali się zdrowiem, badając wpływ…
Do czego służy wskaźnik WHR? Jak go obliczyć?
Istnieje wiele wskaźników do określenia prawidłowej ilości tkanki mięśniowej, masy…
Właściwości i zastosowanie liści malin. Czy herbata z nich jest zdrowa?
Właściwości prozdrowotne owoców maliny znane są już od starożytności. Uprawiane…
Jak gotować ryż brązowy? Poznaj jego właściwości, kalorie i przepisy
Podstawowym źródłem węglowodanów złożonych w diecie są produkty pełnoziarniste tj.…
Jak używać ałun? Poznaj jego właściwości, zastosowanie i szkodliwość
Ałun jest minerałem naturalnego pochodzenia stosowanym w codziennym życiu. Dotąd…
Właściwości lecznicze mąki ziemniaczanej – skuteczna na włosy, twarz i odparzania
Mąka ziemniaczana to drobny, biały proszek, bez obcych zapachów i…
Ogórek morski (swanson) – właściwości i zastosowanie
Ogórek morski jest dość mało popularny w Polsce. Większości nazwa…
Arjuna (migdałecznik) – działanie i przeciwwskazania
Arjuna jest rośliną stosowaną w medycynie naturalnej, powszechnie dostępną szczególnie…