article
Naturalne metody wspomagania odporności
Odporność organizmu decyduje o jego podatności na infekcje oraz umożliwia...
Mukowiscydoza – charakterystyka zaleceń dietetycznych
Mukowiscydoza jest jedną z najczęstszych chorób genetycznych występujących wśród ludzi....
Dziurawiec zwyczajny – właściwości, przeciwwskazania, zastosowanie
Od jakiegoś czasu obserwuje się, że coraz więcej osób sięga...
Pląsawica Huntingtona – przyczyny, dziedziczenie, objawy, skutki, leczenie i dieta
Choroby genetyczne często są trudne do wczesnego zdiagnozowania, a tym...
Kreatyna – rodzaje, działanie, stosowanie. Czy kreatyna szkodzi?
Kreatyna jest aminokwasem powszechnie występującym w tkankach ludzkich i zwierzęcych....
Fosfatydylocholina – efekty i skutki uboczne
Kwasy tłuszczowe występujące w pokarmach pełnią istotną rolę w organizmie...
Dystrofia miotoniczna – przyczyny, dziedziczenie, objawy, skutki, leczenie i dieta
Dystrofia miotoniczna jest chorobą genetyczną. Jako że diagnostyka genetyczna nie...
Fasolka szparagowa – odmiany, witaminy, indeks glikemiczny. Przepisy fit z fasolki szparagowej!
Fasolka szparagowa Fasolka szparagowa to warzywo strączkowe, ciepłolubne, które w...
Co to jest sorbitol? Właściwości i zastosowanie sorbitolu
Gruszki, truskawki, maliny i jabłka to tylko niektóre owoce zawierające...
Krzywa cukrowa w ciąży – badanie i interpretacja wyników
Doustny test tolerancji glukozy (czyli OGTT) jest najczęściej wykonywanym badaniem...