article
Co to jest falafel? Falafel z ciecierzycy, bobu i soczewicy
Regionalna kuchnia krajów arabskich wyróżnia bogactwo różnorodnych, aromatycznych przypraw korzennych,...
Sok z wiśni – właściwości. Na co pomaga sok z wiśni?
Lato to czas, w którym owoców jest pod dostatkiem. Na...
Jak uzupełnić witaminę D w organizmie?
Witamina D często nazywana jest witaminą słońca, gdyż może być...
Naturalne metody wspomagania odporności
Odporność organizmu decyduje o jego podatności na infekcje oraz umożliwia...
Mukowiscydoza – charakterystyka zaleceń dietetycznych
Mukowiscydoza jest jedną z najczęstszych chorób genetycznych występujących wśród ludzi....
Dziurawiec zwyczajny – właściwości, przeciwwskazania, zastosowanie
Od jakiegoś czasu obserwuje się, że coraz więcej osób sięga...
Pląsawica Huntingtona – przyczyny, dziedziczenie, objawy, skutki, leczenie i dieta
Choroby genetyczne często są trudne do wczesnego zdiagnozowania, a tym...
Kreatyna – rodzaje, działanie, stosowanie. Czy kreatyna szkodzi?
Kreatyna jest aminokwasem powszechnie występującym w tkankach ludzkich i zwierzęcych....
Fosfatydylocholina – efekty i skutki uboczne
Kwasy tłuszczowe występujące w pokarmach pełnią istotną rolę w organizmie...
Dystrofia miotoniczna – przyczyny, dziedziczenie, objawy, skutki, leczenie i dieta
Dystrofia miotoniczna jest chorobą genetyczną. Jako że diagnostyka genetyczna nie...