article
Kreatyna – rodzaje, działanie, stosowanie. Czy kreatyna szkodzi?
Kreatyna jest aminokwasem powszechnie występującym w tkankach ludzkich i zwierzęcych....
Fosfatydylocholina – efekty i skutki uboczne
Kwasy tłuszczowe występujące w pokarmach pełnią istotną rolę w organizmie...
Dystrofia miotoniczna – przyczyny, dziedziczenie, objawy, skutki, leczenie i dieta
Dystrofia miotoniczna jest chorobą genetyczną. Jako że diagnostyka genetyczna nie...
Fasolka szparagowa – odmiany, witaminy, indeks glikemiczny. Przepisy fit z fasolki szparagowej!
Fasolka szparagowa Fasolka szparagowa to warzywo strączkowe, ciepłolubne, które w...
Co to jest sorbitol? Właściwości i zastosowanie sorbitolu
Gruszki, truskawki, maliny i jabłka to tylko niektóre owoce zawierające...
Krzywa cukrowa w ciąży – badanie i interpretacja wyników
Doustny test tolerancji glukozy (czyli OGTT) jest najczęściej wykonywanym badaniem...
Endywia – właściwości, przepisy. Co to jest endywia?
Endywia Jednoroczne warzywo należące do rodziny astrowatych. Jej częścią jadalną...
Zwyrodnienie plamki żółtej – objawy, przyczyny. Dieta i suplementy w leczeniu zwyrodnienia plamki żółtej
Początkowo bardzo niepozorne, nieco później coraz to bardziej dokuczliwe symptomy...
10 produktów, które zawierają najwięcej cynku
Cynk jest jednym z wielu mikroelementów potrzebnych naszemu organizmowi do...
Hemofilia – genetyczna choroba krwi, z którą da się normalnie żyć
Hemofilia wydaje się bardzo tajemniczą chorobą. Przez lata sposób jej...