article
Alkohol – warto wiedzieć, z czym nie można go łączyć
Brak wiedzy na temat wpływu łączenia alkoholu z produktami spożywczymi...
Zmęczone oczy a praca przy komputerze – jak zadbać o wzrok?
Prawidłowy wzrok jest jednym z elementów warunkujących komfort codziennego życia....
Kwasy EPA i DHA. Kwas DHA w ciąży i dla niemowląt
Ciąża to czas niezwykły nie tylko dla kobiety, ale również...
Samopsza – właściwości. Mąka z pszenicy samopszy
Samopsza, podobnie jak płaskurka, przyczyniła się do rozwoju naszej cywilizacji....
Woda oligoceńska – skład i właściwości. Woda oligoceńska do picia
Woda oligoceńska to zamiennik wody kranowej. Może być źródłem zaopatrzenia...
Cytrynian sodu – właściwości, działanie, zastosowanie. Szkodliwość cytrynianu sodu
Sama nazwa „cytrynian sodu” niewiele mówi komuś, kto nie był...
Nadmanganian potasu – działanie, zastosowanie, szkodliwość
Nadmanganian potasu jest substancją chemiczną znaną medycynie od wielu lat....
Co to jest lanolina? Zastosowanie lanoliny
Obecnie zasypywani jesteśmy masą sztucznych dodatków czy preparatów, które zatykają...
Właściwości lecznicze Dyptamu jesionolistnego
Fitoterapia jest to leczenie chorób za pomocą ziół i substancji...
Kruszyna pospolita – właściwości lecznicze, zastosowanie. Kora kruszyny na odchudzanie
Kruszyna pospolita jest pospolitym krzewem uznawanym za chwast. Owoce, liście,...