article
Dlaczego ludzie po 40. roku życia tyją i jak poradzić sobie z nadwagą?
Tempo metabolizmu zmienia się wraz z wiekiem. Należy jednak pamiętać,...
8 powodów dla których warto codziennie jeść pestki dyni
Nie od dziś wiadomo, że dieta zdrowego człowieka powinna być...
Alkohol – warto wiedzieć, z czym nie można go łączyć
Brak wiedzy na temat wpływu łączenia alkoholu z produktami spożywczymi...
Zmęczone oczy a praca przy komputerze – jak zadbać o wzrok?
Prawidłowy wzrok jest jednym z elementów warunkujących komfort codziennego życia....
Kwasy EPA i DHA. Kwas DHA w ciąży i dla niemowląt
Ciąża to czas niezwykły nie tylko dla kobiety, ale również...
Samopsza – właściwości. Mąka z pszenicy samopszy
Samopsza, podobnie jak płaskurka, przyczyniła się do rozwoju naszej cywilizacji....
Woda oligoceńska – skład i właściwości. Woda oligoceńska do picia
Woda oligoceńska to zamiennik wody kranowej. Może być źródłem zaopatrzenia...
Cytrynian sodu – właściwości, działanie, zastosowanie. Szkodliwość cytrynianu sodu
Sama nazwa „cytrynian sodu” niewiele mówi komuś, kto nie był...
Nadmanganian potasu – działanie, zastosowanie, szkodliwość
Nadmanganian potasu jest substancją chemiczną znaną medycynie od wielu lat....